Ontmoet
Martin,
Young Data Professional

 

Martin Doornhein

Uitdagingen? Ik zeg; gewoon gas erop! Ik ben bereid om hard te werken en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het liefst neem ik dan ook een stevige plek in de voorhoede in. Dankzij mijn achtergrond in de psychologie kan ik het gedrag en werk van mijzelf én anderen goed lezen. Hierdoor weet ik dan ook precies wanneer ik het voortouw wél en wanneer beter niet kan nemen. Voor welke plek ik ook kies, humorvol direct draag ik graag bij aan onze gezamenlijke vooruitgang.

Full Stack Data;

Of het nu gaat om programmeertalen, dashboards, de achterkant óf de user interface; dankzij mijn ruime variatie aan data-ervaring kan ik op alle vlakken meedenken.   

100% Grip;

De eerste fase van werken met een nieuwe dataset gaat meestal gepaard met de nodige frustratie. Tóch blijf ik doorgaan tot ik het tot in de puntjes snap. Ineens valt dan het kwartje; AHA! Dus zo zit dat in elkaar!   

De Vertaler;

Op het moment dat ik het zelf volledig snap, kan ik dit ook goed aan anderen uitleggen. Wel of geen data experts? Ik stem de uitleg soepel af op mijn gespreksgenoot. Komt die studie psychologie toch nog van pas!  

Mister Responsible!

Zoals eerder genoemd, ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en lever graag kwaliteit. Hierdoor vind ik het van nature fijn om overzicht te houden en processen te sturen. Zo blijven we als team on-top-of-it en kan ik ’s avonds rustig slapen.  

Naast Data freak ben ik…

Eigenlijk ben ik nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Ik lees en luister variërende podcasts en boeken, als het maar wetenschapsgerelateerd is. Ook ben ik gek op CrossFit! Dit is voor mij dé manier om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen. 

Deze opdrachten heb ik gedaan:

Functional Analyst bij ABN AMRO

Als Functional Analyst binnen het Run-team was ik onderdeel van het DFC (Detecting Financial Crime) proces binnen de ABN Amro. Ik was verantwoordelijk voor het uitgeven van dossiers aan de juiste analisten. Dit proces wordt momenteel geautomatiseerd. Het Run-team had de taak om het proces te onderhouden tijdens de ontwikkeling van een de nieuwe (geautomatiseerde) tools. In mijn rol had ik veel contact met verschillende stakeholders binnen het DFC-domein. Hier leerde ik om te gaan met verschillende soorten stakeholders en hen te betrekken in de complexiteit van de omgeving. Door de fijne sfeer binnen het team en omdat ik uitgedaagd werd om met initiatieven te komen, heb ik kunnen bijdragen aan de professionalisering van het Run-team. Naast professionaliseren ben ik veel bezig geweest met het automatiseren en optimaliseren van verschillen taken. Dit deed ik door Python scripts te schrijven die het werk overnamen. Tenslotte ben ik bezig geweest met een GIT-omgeving om het mogelijk te maken als team te werken aan onze code.

Data Analyst bij Transavia

Bij Transavia was ik werkzaam als Data-Analyst binnen het Strategy Data Intelligence team. Mijn focus als analist lag op de domeinen HR en Sustainability. Vanuit deze domeinen kwamen veel verschillende vragen waarop ik antwoord gaf door middel van data. Denk hierbij aan de CO2-emissies in relatie tot de gestelde target, of een verzuimrapportage van werknemers door de jaren heen. Ik functioneerde als de brug en vertaler tussen de business en de data. Het was hierin heel belangrijk dat ik de data begreep, kritisch was op de vraagstelling en het verhaal op de juiste manier afstemde op de business. Het resultaat van deze trajecten was vaak een dashboards wat inzicht gaf in het betreffende onderwerp. In de ontwikkeling hiervan was ik als data analist betrokken en verantwoordelijk voor zowel de technische kant, als ook de specialist van de data inhoudelijk.

Martin tipt…

In de hoofden van de meeste mensen gaat Data Science vooral over Machine Learning en Artificial Intelligence. Dit klinkt natuurlijk erg cool, maar er is zoveel kennis hieromheen nodig om het volledige plaatje te kunnen begrijpen. Daarom is het mijn tip – júíst als beginnende data professional – ook andere data-gerelateerde rollen uit te proberen. Zo verbreed je jouw kennis en kan je daarna alsnog aan de slag in de Machine Learning. Óf niet! 

Getriggerd door Martin’s verhaal?

Bekijk onze traineeships en programma’s