Ontmoet
Eva,
Data trainee

 

Eva Klimars

Kennis en inzicht met elkaar delen, om zo samen tot een weg te komen. Dat is waar ik energie van krijg. Ik houd mij graag met de inhoud bezig, maar wél samen met anderen. Het teamgevoel, het gezamenlijk resultaten behalen; dat is waar ik het voor doe. Tegenslagen? Die kunnen natuurlijk even pittig zijn, maar veerkrachtig vervolg ik daarna mijn weg. Als plan A niet werkt, kijk ik naar plan B of – wanneer nodig – zelfs naar plan C. Samen komen we er, hoe dan ook.

Zelfredzaam

Hoe graag ik ook met anderen samenwerk, ook alleen weet ik mij ontzettend goed te redden. Ik laat mij niet uit het veld slaan door een beetje stress of kritiek. Vanuit de overtuiging dat er altijd een oplossing is, blijf ik stevig staan.

Analytisch

Ik beschouw situaties, problemen en vraagstukken graag als een puzzel. Ik vind het heerlijk om anderen te helpen dingen uit te pluizen. Vaak weet ik precies die vraag te stellen waarmee het ontbrekende stukje op zijn plek valt.

Programmeren

Mijn analytisch vermogen komt goed tot recht in het programmeren. Vanuit mijn logica en oplossingsgerichtheid kijk ik tot in detail naar wat nodig is om van A naar B te komen.

Aanpassingsvermogen

Ik kan mij goed aanpassen, aan zowel mensen als omgevingen. Bij een meeting of presentatie peil ik eerst met wie ik aan tafel zit. Wat is de beste manier om deze personen iets te vragen of juist uit te leggen? Ik kijk hoe een ander hetgeen wat ik wil zeggen kan ontvangen en verstaan.

Naast Data freak ben ik…

Een fanatieke boulderaar. Plaat of overhang, ik geef alles om op de meest creatieve manier een muur van circa 4 meter hoog op te klimmen. Daarbij is mijn motto “climb smart not hard”, want alleen met de juiste techniek is succes gegarandeerd én heb je nog genoeg puf voor het volgende boulderproject.

 

Deze opdrachten heb ik gedaan:

Data Scientist bij Coöperatie DELA

Als Data Scientist werk ik bij het team DELA Data Innovatie, waar wij het eerste aanspreekpunt voor al onze collega’s over datagedreven werken zijn. Mensen van het klantcontactcentrum tot aan de collega’s van Uitvaartdiensten komen bij ons voor dataprojecten. Dit geeft een heel breed spectrum aan businesscases waar wij mee bezig zijn en welke wij dan met ons kleine team oplossen. Een voorbeeld van een case waar ik aan heb gewerkt is het maken van een voorspelmodel van de werkdruk bij de klantenservice. Aan de hand van data uit het verleden kunnen wij nu voorspellen wat de bezetting moet zijn om te voldoen aan de vraag naar dienstverlening. Naast een kostenbesparing bij DELA helpt dit ook om de werkdruk te verlagen en zo ziekteverzuim tegen te gaan. De uitdaging bij dit soort projecten zit hem in het aanbieden van een oplossing op maat. Naast de technische vaardigheden die ik hier verder ontwikkel, denk aan Python en Machine Learning, denk ik ook mee met de implementatie van de oplossingen zodat het voorspelmodel ook praktisch goed gebruikt kan en gaat worden. Het is hierin heel belangrijk om goed met de stakeholders te overleggen om inzichtelijk te krijgen wat zij willen weten en bereiken met de gewenste oplossing. Dit maakt mijn functie heel veelzijdig en afwisselend!

Costumer Experience Analyst bij Essent

Essent werkt samen met veel lokale servicebedrijven die zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen, Cv-ketels, isolatie of ventilatie. Na hun werkzaamheden bij de klant ontvangen zij feedback op hun service aan de hand van vragenlijsten en enquêtes. Mijn team biedt de servicepartners sinds kort vanuit Essent ondersteuning bij het analyseren van deze klantenfeedback om de dienstverlening verder te verbeteren. Ik mocht het voortouw nemen en hiervoor een nieuwe, gestandaardiseerde opzet bedenken en uitwerken. De data worden bij mij aangeleverd, waarna ik in kaart breng welke informatie beschikbaar is en onderzoek hoe ik daarmee de vragen van onze servicepartners kan beantwoorden. Ik maak vervolgens analyses en rapportages en leg deze naast resultaten van vergelijkbare partners elders in het land om een terugkoppeling en aanbeveling op maat te kunnen geven. Het leuke van deze opdracht is dat er een goede afwisseling zit tussen schakelen met de business, programmeren, data-analyseren en uitkomsten presenteren. Nu ik het project heb opgezet en het lopend is, kunnen mijn collega’s makkelijk voor andere servicepartners dezelfde analyses uitvoeren en aanbevelingen doen.

Eva tipt…

Lekker veel wandelen! Júíst tijdens werkdagen. Voldoende zuurstof is nodig om de hersenen ook echt goed te laten werken op het moment dat ze dat moeten doen. O enne, ook zonlicht en beweging bevorderen je productiviteit!

Getriggerd door Eva’s verhaal?

Bekijk onze traineeships en programma’s