Veelgestelde vragen

Wat ga ik verdienen en wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Wij hanteren een startsalaris tussen €2.836 en €3.429 bruto per maand, afhankelijk van je academische achtergrond en ervaring.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Dat kan je hier teruglezen.

Wat zoeken jullie in een Vlammr?

Wat we van je vragen:

  • Je hebt sterke affiniteit met alles dat met data te maken heeft.
  • Je hebt een data-gerelateerde studie afgerond en maximaal drie jaar werkervaring.
  • Je bent leergierig en wilt jezelf graag ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Nog belangrijk: Heb je een studie afgerond die niet expliciet gericht is op data, maar heb je wel aantoonbare affiniteit met data? Dan kun je ook solliciteren! Ons traineeship kent namelijk twee varianten met verschillende technische instapniveaus.

Wat gebeurt er na afloop van het ontwikkelprogramma?

Wanneer je het ontwikkelprogramma doorlopen hebt ligt jouw droomfunctie voor het oprapen. Het doel is dat je als data professional doorstroomt naar een van onze klanten, maar dat is niet verplicht.

Bij welke organisaties ga ik opdrachten doen?

Bekende organisaties waar we mee samenwerken zijn onder andere: Rabobank, PostNL, Bol.com en ASML.

Wat voor soort opdrachten ga ik doen?

De opdrachten die je gaat doen zijn erg divers, maar hebben altijd een data gerelateerde insteek waarbij je nauw overlegt met stakeholders vanuit de business. Projecten waaraan onze Vlammrs hebben gewerkt zijn bijvoorbeeld:

  • Verzamelen, ordenen en visualiseren van data voor een grote chipfabrikant.
  • Tekstanalyse op basis van NLP.
  • Dashboards bouwen om een NGO real-time inzicht te geven in hun kosten en resultaten.

Kan ik ook parttime werken?

Helaas, wij bieden alleen een fulltime traineeship aan. Alles of niets!

Hoe word ik begeleid en gecoacht?

Aan de hand van de expertise van Ormit Talent op het gebied van talentontwikkeling begeleiden we onze trainees op persoonlijk vlak en halen we alles uit onze trainees.

Daarnaast zetten we de expertise op datagebied van ORTEC in om je op professioneel gebied alle tools aan te reiken die nodig zijn om data professional te worden.

Hoe ziet het ontwikkelprogramma er precies uit?

Dat kan je hier vinden

Wat maakt Vlammrs uniek?

Vlammrs is het enige op maat gemaakte data traineeship waarin de persoonlijke ontwikkeling en behoeften van de trainee centraal staan. Samen gaan we intensief op zoek naar de beste manier om alles jouw potentie te halen. Allemaal om de plek te vinden waar onze trainees het verschil kunnen maken als het data aankomt.

Wat is Vlammrs Voor bedrijf?

De rol van data in het bedrijfsleven is heel groot, maar groeit nog steeds. Vlammrs biedt enthousiaste jonge talenten, met interesse in alles wat met data te maken heeft, een unieke kans om de basis te leggen voor een succesvolle carrière in data. Wij begeleiden deze talenten op technisch vlak en sofskills door middel van praktijkgericht werk bij gevestigde organisaties. Daarnaast geven extra veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van de talenten. Allemaal om te investeren in de data professionals van de toekomst en bedrijven te voorzien in de behoefte meer waarde uit hun data te halen.

Ik wil eerst meer weten over het programma voordat ik bepaal of ik solliciteer, kan dat?

Natuurlijk! Onze recruiter vertelt je graag meer en denkt met je mee of Vlammrs voor jou de juiste kick-start van je carrière is. Mail naar recruitment@vlammrs.nl om vrijblijvend een videocall in te plannen!

Kan ik op elk moment beginnen bij Vlammrs?

Er zijn meerdere startdata per jaar, in ieder geval rondom de bekende afstudeermomenten. Wil je weten wanneer de volgende Vlammrs Wave begint? Neem dan contact op met onze recruiter.

Ik heb geen data-studie gedaan, maar ik heb wel een hbo-/WO-diploma en ik heb ervaring met Python, R, SQL, Power BI etc. Kom ik ook in aanmerking voor Vlammrs?

Zeker! Naast ons reguliere programma zijn we een programma aan het ontwikkelen voor starters met een Bachelor of Master in een andere richting en een overduidelijke passie voor data. Wanneer je nog niet op het instapniveau zit voor het reguliere programma bekijken we tijdens het sollicitatieproces graag samen met je of deze ‘non-technical track’ wat voor je is.

Hanteren jullie een maximale reistijd naar opdrachtgevers?

We proberen de reistijd zoveel mogelijk te beperken. Echter vinden we het belangrijker dat de opdrachten die we jou aanbieden bijdragen aan je persoonlijke en professionele groei. Daarom kiezen we in de eerste plaats opdrachten die jou verder brengen in je vak, los van de reistijd.

Omdat we het belangrijk vinden dat je genoeg rust en vrije tijd hebt, werk je ook een aantal dagen per week vanuit huis of op onze kantoren in De Bilt of Eindhoven. In sommige gevallen is er budget beschikbaar om in de buurt van je opdrachtgever te overnachten.

Kan ik kiezen bij welke opdrachtgevers ik werk tijdens het traineeship?

Op basis van jouw wensen en ambities zoekt onze field manager naar een passende opdracht binnen de mogelijkheden van onze projecten en opdrachtgevers. Mochten er meerdere opdrachten beschikbaar zijn, dan kiezen jullie samen.

Jouw vraag nog niet beantwoord?

Stel ze dan hier. We komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.