Veelgestelde vragen

Wat is Vlammrs voor bedrijf?

Vlammrs is Ormit Talent haar ‘data-loving sister’. Een start-up label met net zoveel passie en expertise op het gebied van talentontwikkeling. Specifiek op het gebied van data. Hoe helpt data om business doelstellingen te behalen? En hoe vertaal je business vragen naar je data team en omgekeerd? Met deze vragen, en nog veel meer, helpen onze Vlammrs bedrijven een stapje verder.

Vlammrs biedt enthousiaste jonge talenten, met interesse in alles wat met data te maken heeft, een unieke kans om de basis te leggen voor een succesvolle carrière in data. Wij begeleiden deze talenten op technisch- en persoonlijk vlak door middel van een uitgebreid ontwikkelprogramma en praktijkervaring bij organisaties waarmee wij samenwerken. Allemaal om te investeren in de data professionals van de toekomst. En bedrijven te voorzien in de behoefte meer waarde uit hun data te halen.

Wij zijn een jonge en platte organisatie waarbij de ‘fun-factor’ niet mag worden vergeten. Naast hard werken en veel leren, is ook de evenementenkalender voor komend jaar niet te missen. Nieuwsgierig? Check hier!

Wat voor soort opdrachten ga ik doen?

De opdrachten die je gaat doen zijn erg divers, maar hebben altijd een data gerelateerde insteek waarbij je nauw overlegt met stakeholders vanuit de business. Projecten waaraan onze Vlammrs hebben gewerkt zijn bijvoorbeeld:

 • Verzamelen, ordenen en visualiseren van data voor een grote chipfabrikant.
 • Tekstanalyse op basis van NLP.
 • Dashboards bouwen om een NGO real-time inzicht te geven in hun kosten en resultaten.

Benieuwd naar opdrachten van Vlammrs ? Check ze hier! 

Hoe ziet het ontwikkelprogramma er precies uit?

Dat kan je hier vinden

Hoe is de cultuur bij Vlammrs?

Ons ‘moederbedrijf’ Ormit Talent is een Best Workplace. En wij zijn hier trots op! Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, waar we veel waarde hechten aan feedback en plezier. Daarom is onze slogan “work smart, get far”. De cultuur van Vlammrs en Ormit Talent wordt het best weerspiegeld door onze waarden:

 • Care to dare: we dagen je constant uit maar altijd in een veilige omgeving.
 • Eager to learn: onze focus ligt op jouw ontwikkeling en levenslang leren.
 • Teaming up: we geloven dat co-creatie het recept is voor succes. En geef toe, het is veel leuker zo.
 • With a twinkle: we nemen onszelf niet al te serieus. Heb vooral plezier!

Wat ga ik verdienen en wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Een zeer belangrijke vraag! Wij hebben de belangrijkste voorwaarden alvast even op een rijtje gezet.

Wat je bij ons gaat verdienen hangt af van je eerdere (fulltime) werkervaring. Ons startsalaris ligt altijd tussen de €3.065 en €3.685 bruto per maand. Hier komt uiteraard 8% vakantietoeslag bij.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden in een notendop:

 • Een NS-businesscard, lease regeling of een alternatief vervoersbudget
 • 27 vakantiedagen (waarvan er 7 worden uitbetaald in je salaris bovenop je brutoloon. Deze kun je tegen een gunstige regeling terugkopen)
 • Een goede pensioenregeling
 • Ieder jaar een gratis vrije dag om in te zetten voor vrijwilligerswerk
 • En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is? Dat investeren we in jou!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Dat kan je hier teruglezen.

Wat zoeken jullie in een Vlammr?

Wij zoeken talenten die gedreven zijn om data te vertalen naar relevante inzichten. Die vanuit een data vraagstuk ook de brug weten te slaan naar de business. En uiteraard andersom. Daarbij ben je leergierig en je wilt jezelf graag ontwikkelen. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Waar wij specifiek naar zoeken:

 • Een grote passie voor data is een must
 • Data tools zijn je 2e naam
 • Je hebt een data-gerelateerde studie afgerond en maximaal drie jaar werkervaring

Nog belangrijk: Heb je een studie afgerond die niet expliciet gericht is op data, maar heb je wel aantoonbare affiniteit met data? Stuur een Whatsapp berichtje naar onze recruiter want wie weet past jouw profiel gewoon in ons traineeship!

Is er leven na het data traineeship?

Absoluut! Met jouw skills en ervaring vind je mogelijk een baan als bijvoorbeeld business translator, data analist of data engineer bij een van onze klanten. Wil je liever ergens anders werken? We introduceren je graag in ons netwerk van bedrijven en alumni, wie weet word je daar ooit wel Chief Data Officer…

Bij welke organisaties ga ik opdrachten doen?

Dit is moeilijk vooraf aan te geven en is voor iedereen anders. Van grote multinational tot kleine bedrijven, onze accountmanagers zijn altijd onderweg. Een aantal bekende organisaties waar mee samenwerken is onder andere: ASML, Bol.com, Essent, PostNL en Rabobank.

Kan ik ook parttime werken?

Zeker! Je hebt bij ons de optie om 40 of 36 uur te werken.

Hoe word ik begeleid en gecoacht?

Door de expertise van Ormit Talent op het gebied van talentontwikkeling krijg jij directe begeleiding van een talent development manager. Zij begeleiden jou en coachen op zowel persoonlijk vlak als op vraagstukken op jouw opdracht.

Daarnaast kun je jouw collega’s of een ORTEC consultant raadplegen om jou te helpen of coachen met inhoudelijke vraagstukken. Zo krijg jij ook op professioneel gebied alle tools aangereikt die nodig zijn om een betere data professional te worden!

Wat maakt Vlammrs uniek?

Vlammrs is het enige op maat gemaakte data traineeship waarin je je niet alleen op inhoudelijk vlak ontwikkelt. Ook jouw persoonlijk leiderschap staat centraal. Samen gaan we intensief op zoek naar de beste manier om alles uit jouw potentie te halen. Allemaal om de plek te vinden waar onze trainees het verschil kunnen maken als het op data aankomt.

Naast hard werken en veel leren, kun jij vast ook de nodige gezelligheid voorstellen met zoveel enthousiaste trainees bij elkaar onder één dak!

Ik wil eerst meer weten over het programma voordat ik bepaal of ik solliciteer, kan dat?

Natuurlijk! Onze recruiter vertelt je graag meer en denkt met je mee of wij een match zijn. Mail of stuur een Whatsapp bericht om al jouw vragen te kunnen stellen!

Kan ik op elk moment beginnen bij Vlammrs?

Er zijn meerdere startdata per jaar, in ieder geval rondom de bekende afstudeermomenten. Wil je weten wanneer de volgende Vlammrs Wave begint? Mail onze recruiter of stuur een WhatsApp bericht.

Ik heb geen data-studie gedaan, maar ik heb wel een HBO-/WO-diploma en ik heb ervaring met Python, R, SQL, Power BI etc. Kom ik ook in aanmerking voor Vlammrs?

Zeker! Wij zoeken talenten die gedreven zijn om data te vertalen naar relevante inzichten voor de business en vice versa. Heb jij wél affiniteit met data én aantoonbare relevante kennis opgebouwd én niet meer dan drie jaar werkervaring? Dan kom jij zeker ook in aanmerking!

Wil je het helemaal zeker weten? Neem dan contact op met onze recruiter Lotte via de Whatsapp button.

Wat wordt mijn (maximale) reistijd?

We proberen de reistijd zoveel mogelijk te beperken. Echter vinden we het belangrijker dat de opdrachten die we jou aanbieden bijdragen aan je persoonlijke en professionele groei. Daarom kiezen we in de eerste plaats opdrachten die jou verder brengen in je vak, los van de reistijd.

Maar geen zorgen. Wanneer het nodig is, hebben wij goede voorwaarden om jou dichtbij jouw opdrachtgever te laten overnachten. Daarnaast kun je vaak ook een paar dagen thuis werken. Of vanuit onze kantoren in De Bilt of Eindhoven.

Kan ik kiezen bij welke opdrachtgevers ik werk tijdens het traineeship?

Binnen Vlammrs hebben wij ‘matchmakelaars’. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken van de match tussen de trainees en de opdrachten. Dit doen ze niet door naar links of rechts te swipen, maar op basis van je achtergrond, je talenten en je ontwikkelpunten. Je wordt dus niet zomaar aan een opdracht gekoppeld. We vinden het belangrijk dat de opdrachten ook echt goed bij jou aansluiten.

Jouw voorkeur kun je uiteraard in dit proces kenbaar maken of zelfs een eigen opdracht aandragen. Máár vergeet niet: er zijn ontzettend veel mooie organisaties en opdrachten die enorm leerzaam zijn, waar je wellicht in eerste instantie niet zelf aan denkt. Laat je vooral verrassen!

Jouw vraag nog niet beantwoord?

Stel hem dan hier. We komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.