Blogs

Zo veranderen trends de arbeidsmarkt de komende vijf jaar

Afgelopen mei verscheen het tweejaarlijkse rapport Future of Jobs, uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Het rapport gaat in op hoe werkgevers verwachten dat banen en de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. En wat de impact van sociaaleconomische en technologische trends is op de werkplek van de toekomst. Curious? Lees snel verder!

Deze blog kun je vinden op de website van Ormit Talent.

Lees meer

Data trainees aan het werk

Wat is data governance en hoe leidt dit tot betere beslissingen?

Data staat volop in de belangstelling. And there is more to come! Laten we eerst starten met de uitleg van de twee meest voorkomende begrippen: data governance en datamanagement. Verwar ze niet met elkaar! Het managen van data gaat over de dagelijkse processen van data binnen je organisatie. Data governance daarentegen kijkt juist hoe je deze processen inricht en in de toekomst meer geld kan verdienen, door het inzetten van kwalitatieve data. Je kunt dus zeggen dat je met data governance de waarde van je data maximaliseert.

Lees meer

De vier grootste risico’s van slechte data governance

Wist je dat slecht opgezette data governance echt nadelig kan zijn voor je organisatie? Niet alleen omdat je beslissingen baseert op onbetrouwbare data, maar ook financieel of qua reputatie! Dat wil toch niemand? Goede data governance is dé basis voor dagdagelijks datamanagement. Door afspraken te maken beperk je de risico’s en kosten bij het verwerken, opslaan en beschermen van data.

Lees meer

Vlammr Dalí interview

Zo implementeer je data governance in je organisatie 

Als jouw organisatie aan de slag wil met nauwkeurige en consistente data, dan is data governance een must have. Alhoewel de implementatie complex kan zijn, is het essentieel om een goed data proces vast te leggen en te managen. Maar hoe pak je dat nu aan? Wij hebben de belangrijkste stappen voor een effectieve implementatie voor je op een rij gezet.

Lees meer

Informatiestromen organiseren

Wat voegt een junior toe in jouw data team?

Met een overschot aan vacatures en een tekort aan ervaren medewerkers sieren gelukkig steeds meer jonge talenten de werkvloer. Maar een junior in je team, wat voegt die nu toe? We horen je denken: ‘Kost me alleen maar tijd..’ of ‘Ik heb geen zin om te investeren in iemand die snel weer weggaat’.  Wij geloven in jong talent en geven je graag antwoord op de vraag: Wat voegt een junior toe aan jouw team?

Lees meer

Vlammrs coder working with a coding program

De 7 randvoorwaarden voor een succesvol data-project

De grootste uitdaging bij veel bedrijven is het behapbaar maken van complexe data-projecten. Door te werken met state-of-the-art technieken is er heel veel mogelijk. Maar dit vergt specifieke skills en kennis van je team. Denk aan het omschrijven van alle requirements, het maken van een proof of concept, inzicht krijgen in (technische) processen of het ontwikkelen van algoritmes.

Lees meer

Hoor het van Vlammr Pomme

Pomme is 24 jaar en begon bij Vlammrs rond oktober 2022. Zij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe zij eigenlijk bij Vlammrs terecht is gekomen en hoe het haar bevalt.

Lees meer

Hoor het van Vlammr Martin

Martin is 28 jaar en volgt bij Vlammrs het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Vlammrs terecht is gekomen en hoe het hem bevalt. Hij werkt momenteel bij Transavia in de rol van data-analyst. Hiervoor heeft hij gewerkt in een soortgelijke rol bij ABN-AMRO. Zijn huidige werkzaamheden zijn het vertalen van ruwe data in bruikbare inzichten.

Lees meer

Whitebord uitleg geven over data vraagstuk

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt!

Hoe ga je om met een snel veranderende omgeving? Gezond zijn kan wel eens het antwoord zijn.

Lees meer

datagedreven organisatie aan het werk

Hoe creëer je een datagedreven organisatie?

Als datagedreven organisatie 23 keer meer kans om nieuwe klanten binnen te halen. Daarnaast heb je 6 keer meer kans op terugkerende klanten en is je kans 19 keer groter om winst te boeken.

Lees meer

Informatiestromen organiseren

Effectief informatiestromen organiseren

In dit blog geven we je 5 handige stappen voor het maken van een informatieplan!

Lees meer

Hoor het van Vlammr Daniël

Daniël is 26 jaar en begon bij Vlammrs rond mei/juni 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Vlammrs terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

Lees meer

Vlammr Dali aan het werk

Hoor het van Vlammr Dalí

Dalí is 27 jaar en begon bij Vlammrs eind april 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Vlammrs terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

Lees meer

Vlammrs coder working with a coding program

De opkomst van de Analytics Translator

Data is goud waard en wie er niet in investeert, loopt achter. Elk bedrijf verzamelt tegenwoordig ontelbaar veel data, waarmee brede databases worden opgebouwd. Maar dan? 

Lees meer

Vlammrs working

Wat doet een Data Analist?

In haar pure vorm betekent data (nog) helemaal niks. Wanneer de Data Analist het toneel betreedt en zijn trukendoos open trekt, verandert hij de data in bruikbare informatie. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, er moet een hoop werk verricht worden om van ruwe data waardevolle informatie te maken. In dit blog proberen we erachter te komen: Wat doet een Data Analist eigenlijk op dagelijkse basis? Daarnaast is er antwoord op de vraag: Welke vaardigheden heeft een Data Analist nodig?

Lees meer

Wat doet een data engineer?

Als data engineer of data ingenieur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de data-infrastructuur van een bedrijf. Je ontwerpt en houdt toezicht op de implementatie van processen die gegevens zowel vastleggen als opslaan. Daarnaast ontwikkel je systemen om analyse van die gegevens mogelijk te maken.

Lees meer

Hoe voorkom je keuzestress als data science student?

Keuzestress is een veelvoorkomend probleem. We worden overspoeld met keuzes en vaak weten we niet wat de beste keuze is. Dit kan leiden tot onzekerheid, twijfel en zelfs angst. Keuzestress ontstaat doordat je te maken hebt met onzekerheid. Je wilt een goede beslissing nemen, maar je weet niet of je dat wel kunt. Je bent bang om fouten te maken of voor teleurstellingen te komen staan. Daardoor raak je in de war en verlies je focus.

Lees meer

10 redenen waarom data science studenten geen keuze kunnen maken

Elke dag kan gevuld zijn met besluiteloosheid. Terwijl er mensen zijn die nergens een beslissing over lijken te kunnen nemen, zijn er anderen die geen eenvoudige beslissing nemen over wat ze dragen.

Lees meer