Wat voegt een junior toe in jouw data team? 

Met een overschot aan vacatures en een tekort aan ervaren medewerkers sieren gelukkig steeds meer jonge talenten de werkvloer. Maar een junior in je team, wat voegt die nu toe? We horen je denken: ‘Kost me alleen maar tijd’ of ‘ik heb geen zin om te investeren in iemand die snel weer weggaat’.  Wij geloven in jong talent en geven je graag antwoord op de vraag: Wat voegt een junior toe aan jouw data team? 

Het werken met mensen die pas kort op de arbeidsmarkt zijn levert je als organisatie veel voordelen op. Zij hebben nog een fijne frisse blik en zijn vol enthousiasme om hun doelen te bereiken. Niet alleen komt dat de samenwerking van een senior en junior binnen een team ten goede, maar ook draagt het bij aan de resultaten van een organisatie. 

 

Informatiestromen organiseren

Een frisse blik brengt inspiratie voor iedereen

Jong data talent bezit veel (nieuwe) kennis, maar heeft deze nog niet vaak in de praktijk toegepast. Dit is interessant: het zorgt voor nieuwe perspectieven binnen een team en project. Nieuwe ideeën omdat het project of de complete organisatie vanuit een andere invalshoek bekeken wordt. Een invalshoek die vaak voor innovatieve oplossingen zorgt waar ervaren teamleden niet op komen. Zij laten zich eerder beperken door eerdere opgedane ervaringen. 

One happy worklife

De term ‘jonge honden’kent iedereen. Zo zien wij de juniors ook. De energie, het enthousiasme en leergierigheid spat ervan af! Doe daar je voordeel mee. Vanuit Vlammrs ondersteunen wij de informatiebehoefte met trainingen en persoonlijke coaching, maar laat een junior zich zeker vastbijten in een organisatievraagstuk. Hun energieke houding draagt bij aan positieve sfeer op de werkvloer en neemt andere teamleden daarin mee. 

Trendwatcher

Met een junior in je data team heb je je eigen trendwatcher in huis. Ze zijn leergierig en gaan snel mee in veranderingen. Daarnaast is het hun tweede natuur om nieuwe trends te spotten en daarin bij te blijven. Omdat ze nieuwe technieken en vaardigheden snel eigen kunnen maken, kun je zo zorgen dat het hele team up-to-date blijft met de laatste trends. 

Let’s talk money 

Dat naast alle voordelen het inzetten van juniors vaak minder kost dan seniors zal geen verrassing voor je zijn. Wij noemen dat liever: richt je team kosten efficiënt in. Een goed team bestaat immers altijd uit een mix van senior en junior. Ook draagt het inzetten van juniors bij aan de groei van je team op een kosten efficiënte manier.  

De toekomst is nu

Investeren in junior data talent creëert de leiders van morgen. Met de juiste begeleiding en ambitie kunnen ze groeien en blij blijven binnen je organisatie. Bouw binnen je organisatie een talenten pipeline zodat je nu al investeert in je seniors voor later. 

Begeleiden en laten groeien

Natuurlijk kun je als organisatie zelf energie stoppen in het ontwikkelen van je junior. Maar door samen te werken met Vlammrs maak je het jezelf wel heel makkelijk. Wij beschikken over een jong datatalent dat zich bewust is van het enorme potentieel dat er uit data van jouw organisatie te halen is.  

Werken met een datatalent van Vlammrs betekent: 

  • Academisch denk- of werkniveau 
  • Direct inzetbaar en snel up-and-running 
  • Verbinding tussen data- en businessteams
  • Continue begeleiding & coaching van je talent door Vlammrs 
  • Kennisdeling uit andere projecten  
  • Na afloop het talent kosteloos in dienst nemen 

Benieuwd wat onze datatalenten in de praktijk doen?

Meer leesvoer?

Zo veranderen trends de arbeidsmarkt de komende vijf jaar

Afgelopen mei verscheen het tweejaarlijkse rapport Future of Jobs, uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Het rapport gaat in op hoe werkgevers verwachten dat banen en de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. En wat de impact van sociaaleconomische en technologische trends is op de werkplek van de toekomst. Curious? Lees snel verder!

Deze blog kun je vinden op de website van Ormit Talent.

Lees meer

Data trainees aan het werk

Wat is data governance en hoe leidt dit tot betere beslissingen?

Data staat volop in de belangstelling. And there is more to come! Laten we eerst starten met de uitleg van de twee meest voorkomende begrippen: data governance en datamanagement. Verwar ze niet met elkaar! Het managen van data gaat over de dagelijkse processen van data binnen je organisatie. Data governance daarentegen kijkt juist hoe je deze processen inricht en in de toekomst meer geld kan verdienen, door het inzetten van kwalitatieve data. Je kunt dus zeggen dat je met data governance de waarde van je data maximaliseert.

Lees meer

De vier grootste risico’s van slechte data governance

Wist je dat slecht opgezette data governance echt nadelig kan zijn voor je organisatie? Niet alleen omdat je beslissingen baseert op onbetrouwbare data, maar ook financieel of qua reputatie! Dat wil toch niemand? Goede data governance is dé basis voor dagdagelijks datamanagement. Door afspraken te maken beperk je de risico’s en kosten bij het verwerken, opslaan en beschermen van data.

Lees meer