Cases

Benieuwd naar wat de werkzaamheden van Vlammrs inhouden? Bekijk dan hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk!

Arnold aan de slag bij DSM

Deze businesscase onderzoekt hoe Arnold bij DSM met succes het probleem van het hoge verloop binnen de organisatie heeft aangepakt. Door gebruik te maken van data-analysetechnieken, probeerde Arnold de oorzaken van verloop te identificeren en een voorspellend model te ontwikkelen om dit probleem te verminderen.

Lees meer

Dalí aan de slag bij ABN AMRO

Binnen de ABN AMRO zijn er meerdere processen van fraude analyse welke soms afzonderlijk en soms in samenwerking met elkaar moeten plaatsvinden. Daarnaast levert de bank, diensten aan verschillende klanten, zoals zakelijke klanten, particulieren en internationale klanten. Voorheen had iedere klantgroep zijn eigen proces voor fraude analyse. Dalí werkte in het team wat verantwoordelijk is voor het identificeren van risico’s en voor het stroomlijnen van transacties.

Lees meer

Lars Toonen van Vlammrs

Lars aan de slag bij ABN AMRO

De ABN AMRO werkt aan het opsporen van financial crime, zoals witwasserij en de financiering van terrorisme. Bij dit proces worden verschillende klantdossiers vrijgegeven en dit brengt risico’s voor de bank met zich mee.

Lees meer

Daniël aan de slag met tijdvak indicatie

PostNL bezorgt miljoenen pakketten per dag. Dit ingewikkelde logistieke proces is afhankelijk van allerlei factoren en partijen die nauw samenwerken om deze pakketten op tijd bij de consument te krijgen. Cruciaal binnen dit proces is communicatie. Consumenten willen weten wanneer zij hun pakketje krijgen en PostNL wil ervoor zorgen dat consumenten thuis zijn wanneer de bezorger voor de deur staat.

Lees meer

Robert van Vlammrs

Robert aan de slag bij het Rode Kruis

Robert heeft bij het Rode Kruis gezorgd voor meer inzicht en efficiëntie wat betreft de
aanpak omtrent data. Aan de hand van dashboards, geautomatiseerde Excel documenten
en het creëren van meer overzicht heeft Robert een positieve impact gehad op de on- en
ofboarding en de facturatie van het personeel. Deze middelen worden nog steeds op een
dagelijkse basis gebruikt.

Lees meer

Vivien working as BI-Developer

Imagine building one of the most complicated machines of our time. Where do you start? Who is responsible for which part?How do you keep track of everything? These are daily challenges faced by the company that Vivien joined for her first Vlammrs project. This Dutch high-tech company develops machines that work with extremely powerful lasers to produce microchips of the newest technology, found in your smartphone as well as self driving cars.

Lees meer

Mick aan de slag met: Tekstanalyse

Data, data en nog meer data. De organisatie in kwestie maakt gebruik van een online community. Hierdoor hadden ze een schatkist aan tekstuele data in handen. De vraag die Mick voor zijn kiezen kreeg: Hoe kan ‘Organisatie X’ deze data gaan analyseren en omzetten naar inzichten om de gebruikers verder te bevorderen in hun herstel?

Lees meer