Lars aan de slag bij ABN AMRO

De vraag

De ABN AMRO werkt aan het opsporen van financial crime, zoals witwasserij en de financiering van terrorisme. Bij dit proces worden verschillende klantdossiers vrijgegeven en dit brengt risico’s voor de bank met zich mee. Op basis van specifieke kenmerken van klanten bepaalden Dalí en Lars welke KYC-teams de dossiers moesten onderzoeken. De afdeling had een backlog van ongeveer 3 weken wat graag versneld zou worden.

Lars Toonen van Vlammrs

Lars journey

Zie hier hoe Lars stap voor stap zijn opdracht heeft uitgevoerd

Start

Het team bij ABN AMRO was zich nog aan het vormen. Men was namelijk van 1 groot team naar twee kleinere teams gegaan, waarbij de taken van beide teams nog niet goed waren gedefinieerd. Het team waar Dalí en Lars was wel meer verantwoordelijk voor alle ad hoc en dagelijkse taken. Het andere team ging zich meer focussen op de langetermijnveranderingen.

Proof of concept

Binnen het team waren Dalí en Lars ook verantwoordelijk voor een mailbox waarin verschillende vragen over klantendossiers binnenkwamen. In het begin van de opdracht is er veel tijd gespendeerd in het prioriteren van de verschillende mails en in het structureren en automatiseren van de werkzaamheden. Hierdoor werd de backlog steeds verder weggewerkt. Voor het automatiseren van processen is er gewerkt met Excel en Python.

Fundament

Tijdens de opdracht is er structuur aangebracht en een hoop geautomatiseerd. Na een paar maanden verliep het allemaal veel efficiënter en was er geen backlog meer op de mail.

Het resultaat

Aan het einde van zijn opdracht heeft Lars de belangen van de stakeholders dichter bij elkaar gebracht. Hierdoor zijn er verschillende afdelingen beter met elkaar verbonden. Daarnaast zijn er voornamelijk processen geautomatiseerd die
voorheen handmatig in Excel werden uitgevoerd.

Lars Toonen van Vlammrs

Wil jij net als Lars aan de slag bij toffe opdrachtgevers? Bekijk het ontwikkelprogramma of onze vacature.