Het ontwikkelprogramma

Ben jij een nieuwsgierige en ambitieuze starter met ambitie in de datawereld? Dan is dit ontwikkelprogramma voor jou! In 26 maanden stomen we je klaar tot data professional die zowel technische kennis als business skills inzet om dataprojecten te verbinden aan concrete organisatievraagstukken.

Je volgt trainingen om je data- en people skills te ontwikkelen, terwijl je met je coach onderzoekt in welke opdrachten jouw unieke talenten het best tot hun recht komen. Daarnaast doe je praktijkervaring op in uiteenlopende rollen, teams, bedrijven en sectoren, waarbij de focus altijd ligt op businesswaarde toevoegen met data.

De 4 pijlers van het data traineeship

Technische ontwikkeling

Tijdens het Vlammrs ontwikkelprogramma krijg je verdiepende technische trainingen over bijvoorbeeld Python, SQL en Power BI. Dankzij je Datacamp-account kun je daarnaast onbeperkt onlinetrainingen volgen die passen bij jouw interesses en kennisniveau.

Learning on the job

Wij geloven dat je het meest leert in de praktijk, dus direct na de start van het programma ga je aan de slag met data opdrachten bij onze klanten. Naast je collega’s op je opdracht bij de klant, kun je sparren met je medetrainees en inhoudelijke experts vanuit Vlammrs.

Coaching & loopbaanbegeleiding

Om echt te groeien als trainee heb je af en toe iemand nodig die je in de spreekwoordelijke spiegel laat kijken. Met je talent development manager bepaal je je ontwikkeldoelen en bespreken jullie welke projecten en organisaties daarbij passen.

Business skills

Als datatrainee schakel je met allerlei stakeholders. Dat vraagt naast technische vaardigheden ook sterke soft skills van je. Met trainingen over bijvoorbeeld communicatie, self awareness en stakeholder management ontwikkel je je tot de verbindende factor tussen de business en technisch teams.

Ontwikkelen – hét codewoord 

Check hieronder de verdeling tijdens jouw data traineeship

Door te doen

70%

Uit trainingen

20%

Met andere

10%

Next level

100%

Ontwikkelen door…

Teamwork makes the dream work 

Dankzij onze samenwerking met Ormit Talent, krijg je een ervaren Vlammrs coach die speciaal voor jou klaarstaat. Met deze talent development manager bespreek je je voortgang en uitdagingen die je tegenkomt tijdens je opdracht. Je leert veel over jezelf en hoe je met jouw talent anderen in beweging krijgt. We motiveren je om je dromen en ambities écht na te jagen.

Daarnaast werken we met specialistische opleiders zoals ORTEC voor je datagerelateerde trainingen.

Dit data traineeship is voor jou als…

  • Je hebt een HBO- of WO studie afgerond en maximaal 3 jaar werkervaring in een datafunctie of andere baan die je vuur voor het werken met data heeft aangewakkerd.
  • Excel heeft geen geheimen voor je en ook termen als Python, Power BI of SQL klinken je bekend in de oren. Je wilt met tools je werk slimmer en efficiënter maken!
  • Je wilt over bijna alles zoveel mogelijk weten. En graag alles (of heel veel) kunnen. Comfortzones, die zijn er toch om te doorbreken?
  • Door je analytische vermogen kun je grote hoeveelheden data doorgronden en leg je gemakkelijk verbanden. Je maakt het begrijpelijk en bent leergierig.
  • Je bent sociaal, legt makkelijk contact in een nieuwe omgeving en onderscheidt jezelf als verbinder tussen data teams en de business.

Vragen over het ontwikkelprogramma?

App met Lotte!

Niet instaat om direct te starten met je data traineeship om welke reden dan ook? Geen probleem! Solliciteer hier voor later.