Dalí aan de slag bij ABN AMRO

De vraag

Binnen de ABN AMRO zijn er meerdere processen van fraude analyse welke soms afzonderlijk en soms in samenwerking met elkaar moeten plaatsvinden. Daarnaast levert de bank, diensten aan verschillende klanten, zoals zakelijke klanten, particulieren en internationale klanten. Voorheen had iedere klantgroep zijn eigen proces voor fraude analyse. Dalí werkte in het team wat verantwoordelijk is voor het identificeren van risico’s en voor het stroomlijnen van transacties.

Dalí en de rest van het team kregen de taak om fraude analyse processen voor al de verschillende sectoren, de datastromen te stroomlijnen en het overzicht te bewaken. Het is voor de ABN AMRO erg belangrijk om de juiste data met de juiste persoon binnen de bank te delen.

Vlammr Dali aan het werk

Dalí journey

Zie hier hoe Dalí stap voor stap zijn opdracht heeft uitgevoerd

Start

De grootste uitdaging van het traject was om alle verschillende informatiestromen te organiseren. Een van de processen is om elke klant een keer in de zoveel tijd te bekijken en vervolgens een risico score te geven. Dalí zijn rol daarin was om alle data te verzamelen waardoor de ABN AMRO aan de DNB konden bewijzen dat een klant bekeken is.

Proof of concept

De verschillende datastromen zijn gestroomlijnd door middel van het bouwen van data pipelines in de cloud. Daarnaast heeft hij gebruik gemaakt van meerdere programmeertalen. Tijdens de opdracht heeft hij gekozen om een datastroom uit te bouwen door een data platform te gebruiken. Vervolgens zijn er methodes ontwikkeld om de juiste data, op het juiste moment, met de juiste persoon binnen de bank te delen. Toen dit stond zijn de andere datastromen op dezelfde manier ingevuld.

Fundament

De centrale manier van data structureren zorgt voor dat het toekennen van wie wat wanneer mag zien juist verloopt. Door het systeem van Dalí en zijn team is het grootste gedeelte van de relevante data voor de analist centraal gestructureerd.

Het resultaat

Na het einde van zijn opdracht is het Dalí gelukt om verschillende datastromen effectief in te richten. Hierdoor kunnen fraude, vreemde transacties en andere risico’s sneller worden gesignaleerd.

Wil jij net als Dalí aan de slag bij toffe opdrachtgevers? Bekijk het ontwikkelprogramma of onze vacatures.