Ontmoet
Ima,
Data trainee

 

Ima Meijer

Een ietwat onderschatte golf, het rif dichterbij dan verwacht… De mooiste én gevaarlijkste momenten beleefde ik op mijn surfplank. Er zijn momenten geweest dat het maken van de juiste beslissing van levensbelang was en keer-op-keer wist ik in die stressvolle situaties de kalmte in mijzelf te vinden. Het is juist dankzij deze ervaringen dat ik een bepaald vertrouwen en een bepaalde rust heb opgebouwd. Vanuit deze stabiele kern ga ik toegewijd te werk. Uitdagende problemen? Kom maar door!

De optimist;

In mijn optiek hoeft een tegenslag helemaal geen tegenslag te zijn! Wat dacht je van een leuke uitdaging? Of misschien een uitnodiging om naar nieuwe oplossingen te zoeken? Met mijn optimisme houd ik niet alleen mijzelf, maar ook de mensen om mij heen gemotiveerd.  

Analytisch;

Grote hoeveelheden data, een brei aan informatie, niet te overziene situaties? Hoe ingewikkelder, hoe beter! Van een afstandje observeer ik het geheel. Gedisciplineerd bijt ik me vast in een vraagstuk tot ik de juiste verbanden zie.   

Turn-up-the-heat;

Druk? Yes! Je raad het waarschijnlijk al; van een beetje stress, druk of adrenaline ga ik alleen maar harder lopen. Én beter presteren. Want de kwaliteit? Die moet picobello blijven!  

Hulplijn Ima!

Doordat ik zelf verschillende dingen leuk vind, kan ik me niet alleen in veel zienswijzen vinden maar óók open-minded met anderen meedenken. Proberen anderen écht te begrijpen en écht te helpen, dat doe ik graag.  

Naast Data freak ben ik…

Tsja, daar gaan we weer: surfen is toch wel echt één van mijn grote passies. Verder ben ik geïnteresseerd in alles waarbij ik mezelf kan verbeteren; of dit nu op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is of in fysieke sportprestaties. 

Deze opdracht heeft Ima tot nu toe gedaan:

Data Scientist bij ASML

Als Data Scientist bij ASML ben ik samen met mijn Move Rate Capability Team binnen Sourcing en Procurement verantwoordelijk voor het verzamelen en inzichtelijk maken van data over vraag, aanbod en tekorten bij honderden leveranciers. Naast het maandelijks maken van deze rapportages focus ik me vooral op het automatiseren hiervan. Aan het einde van mijn opdracht wil ik het proces van data verzamelen tot en met de rapportage zo veel mogelijk gestandaardiseerd hebben in een cloud oplossing. Hiermee zou men dan ook kunnen voorspellen of en waar er in de toekomst tekorten zullen zijn in de supply chain, zonder dat er veel handmatige handelingen bij komen kijken. Door mijn goede analytische vaardigheden is het me al gelukt om grote stappen hierin te maken en een pad uit te zetten voor de lange termijn van deze rapportages. Ik ben dan ook trots op de verbetering in efficiëntie die ik nu al heb kunnen bereiken in mijn opdracht.

Mijn manager over mij: “Een zeer professionele surfende technische natuurkunde data nerd; wat wil je als opdrachtgever nog meer. Ima is zeer authentiek, communicatief vaardig en durft de dialoog aan te gaan voor een beter teamresultaat. Naast professioneel sterk overkomen ook op persoonlijke basis een ware aanvulling in het team.”

Ima tipt…

Laten we eerlijk zijn; het zit ingebakken in de Nederlandse cultuur om overal over te klagen. Maar weet je wat? Uit onderzoek is gebleken dat de welbekende ‘’fake it till you make it’’ écht werkt! Wanneer je jouw positieve instelling lang genoeg weet vast te houden, komt de rest vanzelf.  

 

Getriggerd door Ima’s verhaal?

Bekijk onze traineeships en programma’s