Ontmoet
Robert,
Data trainee

 

Robert Korpershoek

Wat ik het liefst zou willen? Het technische en het sociale op zo’n manier combineren dat ik volledig kan opbloeien. Ik houd ervan mezelf uit te dagen; op het gebied van cijfertjes en data maar óók in persoonlijke ontwikkeling en introspectie. Waar ik écht energie van krijg is met vrienden en collega’s de diepgang opzoeken, zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Iemand aan het lachen maken of iemand aan het denken zetten; dat is waar ik het voor doe!

De Verbinder

Privé of op werk, in groepen of 1-op-1. Wat de setting ook is, ik vind het belangrijk om een echte connectie met de mensen om mij heen te maken en te weten wat er écht speelt.

De Meedenker

Vanuit die eerlijke connectie kan ik goed met anderen meedenken. Of het nu gaat om een privésituatie of inhoudelijk vraagstuk, ik help de ander graag aan nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen.

Evaluerend-Programmeren

Mijn open gedachtegang komt ook terug in mijn manier van programmeren. Net zoals ik graag naar mijzelf en anderen kijk, is ook mijn werk continu het object van evaluatie.

Praktisch-Modelleren!

Wat ik zo pakkend vond aan mijn studie Econometrie? Dat ‘echte’ problemen omgezet worden in wiskundige modellen en de verkregen inzichten vervolgens praktisch worden toegepast. Dat is precies hoe ik te werk ga; met de praktische bruikbaarheid in mijn achterhoofd!

Naast Data freak ben ik…

Gek op drummen! Niet alleen omdat ik het leuk vind steeds ietsje beter te worden, ook omdat ik er mijn energie goed in kwijt kan.

Deze opdracht heb ik gedaan:

Data Scientist bij PostNL

Als Data Scientist werk ik samen met een team bij PostNL om de aankomsttijd van pakketten bij klanten nog beter te voorspellen. In dit project analyseren we de resultaten van het huidige model en werken we aan verbeteringen om de voorspellingen nog accurater te maken. Ondertussen houden we de business op de hoogte van het proces en overleggen we met hen welke veranderingen wel en niet mogelijk zijn. Dit alles maakt het van begin tot eind een volledig Data Science project, met alle leerzame uitdagingen van dien.

Robert tipt…

Een leven lang moet je het met jezelf doen én de mensen om je heen met jou. Leer jezelf daarom goed kennen! Probeer een fijner mens te worden; voor jezelf en voor iedereen om je heen. Naar mijn idee is dat de beste investering die je kan doen.

Getriggerd door Robert’s verhaal?

Bekijk onze traineeships en programma’s