Ontmoet
Tim,
Data trainee

 

Tim de Reijer

Na het afronden van je studie, is het tijd om aan het werk te gaan. Toch besloot ik eigenwijs om éérst de tijd te nemen om goed na te denken over hoe ik mijn passie voor data en wiskunde kon laten groeien. Dat nadenken deed ik terwijl ik een lang gekoesterde droom in vervulling liet gaan. Toegewijd verbouwde ik een bus en ging hiermee op reis. Nieuwe wegen? Die bewandel ik maar al te graag. Avontuurlijk en creatief kleur ik buiten de lijnen, om de betere én de leukere manier hand in hand te laten gaan. 

Positieve motor;

Mijn optimistische kijk en drive komen vooral in een team goed tot recht. Met deze houding creëer ik niet alleen motivatie, maar ook verbinding binnen het team. Weten waar ik het voor doe, dat houdt mijn motor gaande!  

De intuïtieve samenwerker;

De fijne verbinding met de mensen om mij heen komt mede tot stand door goed te luisteren. Intuïtief voel ik aan wat de ander nodig heeft én waar hij goed in is. Zo wordt niet alleen een fijne samenwerking gewaarborgd maar weet ik de ander ook in zijn kracht te zetten. 

Mister Why;

Ik houd ervan problemen op te lossen maar zal nooit ‘zomaar’ met een oplossing komen. Eerst wil ik antwoorden op de waarom-vraag. Waarom is dit probleem er en waarom zou deze oplossing de meest geschikte zijn? Hierbij is het grote voordeel aan datagedreven werken dat een gefundeerde keuze gemaakt kan worden. 

Super pragmatisch!

Energie en motivatie haal ik uit het ontwikkelen van complexe modellen en diep de inhoud in gaan. Hoe leuk alle technische slimmigheden ook zijn, ik begrijp dat dingen in-the-end commercieel en praktisch toepasbaar moeten zijn. Het daadwerkelijk waarde toevoegen aan de organisatie is voor mij een enorme motivatie boost.  

Naast Data freak ben ik…

Ik kan enorm genieten van de kleine dingen in het leven en probeer deze dan ook zo bewust mogelijk te doen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik veel meer geniet van ieder lied op de platenspeler dan wanneer deze snel achter elkaar afdraaien op Spotify, dat zelfgemaakt zuurdesembrood de moeite waard is en dat met de percolator gezette koffie gewoon écht veel beter smaakt.

Deze opdracht heb ik gedaan

Power BI Dashboard Developer

Als Power BI Dashboard Developer bij DSM-Firmenich ben ik verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van ruwe data. Dit doe ik door middel van dashboards en het automatiseren van rapportages in Power BI. In deze rapportages worden de belangrijkste indicatoren voor prestaties binnen de kwaliteitsafdeling van DSM-Firmenich gepresenteerd en gebruikt men deze voor besluitvorming op verschillende niveaus. Naast het managen van de informatiedichtheid voor de verschillende eindgebruikers, bleek al snel dat de grootste uitdaging betrekking had op het waarborgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de databronnen. Hierbij is het van belang om de mensen achter de data goed te managen, wat in een internationale organisatie al snel een complexe taak wordt. Dit gaat veel verder dan alleen de werkzaamheden die horen bij een rol als Dashboard Developer. Dat maakt voor mij deze opdracht uitdagend en vooral enorm interessant. Voor mij is dit project geslaagd als mijn visualisaties blijvende impact hebben, ook nadat ik DSM-Firmenich heb verlaten!

Tim tipt…

Je denkt dat iets kan óf je denkt dat iets niet kan; in beide gevallen komt het uit. It’s up to you!

Getriggerd door Tim’s verhaal?

Bekijk onze traineeships en programma’s